mysterietour geschiedenis - Waterlijn Amersfoort rondvaarten

Bekijk Amersfoort eens vanaf het water
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

themaboten

De mysterietour

Neele Ellerts leefde in een tijd dat het miraculeuze mariabeeldje geen wonderen meer verrichtte. Toch was er in haar tijd sprake van een vloeiende lijn tussen magie en religie. Eind 16e eeuw was er een wolvenplaag rond Amersfoort. Er waren veel overstromingen en misoogsten die desastreus waren voor de plattelandsbevolking en de gewone Amersfoorters. Steun van het mariabeeldje kreeg de arme bevolking niet meer. De behoefte aan duiveluitbanners en tovenaars werd sterk en nog sterker toen de lakenindustrie en bierbrouwerijen, twee belangrijke inkomstenbronnen voor de stad, steeds verder achteruit gingen.
Waterlijn onthult verhalen uit die tijd. Een tijd waarin te licht bevonden inwoners ervan werden beschuldigd dat zij op een bezemsteel door de lucht konden vliegen; dat zij als katten op de Amersfoortse bleek hadden gedanst of als weerwolven door het veld hadden gejaagd. Er waren zelfs heksen die het zo hard konden laten hagelen dat de oogst mislukte.
De kosten bedragen 9,00 euro.

Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk twee dagen voor afvaart afgehaald te zijn. Niet afgehaald, dan gaan ze weer in de verkoop.

datum

opmerking

vertrektijd

vrijdag 2 juni
21.30 uur
vrijdag 30 juni

22.00 uur
vrijdag 14 juli
22.00 uur
vrijdag 28 juli

22.00 uur
vrijdag 25 augustus

21.00 uur
vrijdag 6 oktober

20.30 uur
vrijdag 20 oktober

20.30 uurTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu